Zacharia

1.  Te dien dage zal er een Fontein geopend zijn voor het huis Davids, en voor de inwoners van Jeruzalem, tegen de zonde en tegen de onreinigheid.
2.  En het zal te dien dage geschieden, spreekt de HEERE der heirscharen, dat Ik uitroeien zal uit het land de namen der afgoden, dat zij niet meer gedacht zullen worden: ja, ook deprofeten, en den onreinen geest zal Ik uit het land wegdoen.
3.  En het zal geschieden, wanneer iemand meer profeteert, dat zijn vader en zijn moeder, die hem gegenereerd hebben, tot hem zullen zeggen: Gij zult niet leven, dewijl gij valsheidgesproken hebt in den Naam des HEEREN: en zijn vader en zijn moeder, die hem gegenereerd hebben, zullen hem doorsteken, wanneer hij profeteert.
4.  En het zal geschieden te dien dage, dat die profeten beschaamd zullen worden, een iegelijk van wege zijn gezicht, wanneer hij profeteert: en zij zullen geen haren mantelaandoen, om te liegen:
5.  Maar hij zal zeggen: Ik ben geen profeet, ik ben een man, die het land bouwt: want een mens heeft mij daartoe geworven van mijn jeugd aan.
6.  En zo iemand tot hem zegt: Wat zijn deze wonden in uw handen? zo zal hij zeggen: Het zijn de wonden, waarmede ik geslagen ben, in het huis mijner liefhebbers.
7.  Zwaard! ontwaak tegen Mijn Herder, en tegen den Man, Die Mijn Metgezel is, spreekt de HEERE der heirscharen: sla dien Herder, en de schapen zullen verstrooid worden: maarIk zal Mijn hand tot de kleinen wenden.
8.  En het zal geschieden in het ganse land, spreekt de HEERE, de twee delen daarin zullen uitgeroeid worden, en den geest geven: maar het derde deel zal daarin overblijven.
9.  En Ik zal dat derde deel in het vuur brengen, en Ik zal het louteren, gelijk men zilver loutert, en Ik zal het beproeven, gelijk men goud beproeft: het zal Mijn Naam aanroepen, en Ikzal het verhoren: Ik zal zeggen: Het is Mijn volk: en het zal zeggen: De HEERE is mijn God.