Home Inloggen Winkel Contact
 
Zoekbox
     
 
Zoekbox
Topmenu
Topmenu Home Topmenu Winkel Topmenu Links Topmenu Preken Topmenu Kerken Topmenu Overdenkingen Topmenu Agenda Topmenu Contact Topmenu
Topmenu

Entree Afdelingen 1. Algemeen 2. Kennis Bassin 3. Kinderen 4. Meeting People 5. Muziek 6. Pastoraat 7. Winkel Bron toevoegen Beheer Informatie Diversen
Aangepast zoeken
 
Kerken.com \ Afdelingen \ Bijbel

Zoeken in Bijbel online

Hartelijk welkom op onze Bijbel afdeling. U kunt hier u favoriete bijbeltekst vinden door middel van een zoekopdracht of door het doorbladeren van de Bijbel. Ook kunt u uw onderwerp opzoeken in de Heidelbergse Catechismus.

  Bijbel:  
Bijbelboek:   Hoofdstuk:   


Zoekresultaat

Leviticus

Hoofdstuk 2 (16 teksten gevonden)


1.  Als nu een ziel een offerande van spijsoffer den HEERE zal offeren, zijn offerande zal van meelbloem zijn: en hij zal olie daarop gieten, en wierook daarop leggen.
2.  En hij zal het brengen tot de zonen van Aaron, de priesters, een van welke daarvan zijn hand vol grijpen zal uit deszelfs meelbloem, en uit deszelfs olie, met aldeszelfs wierook: en de priester zal deszelfs gedenkoffer aansteken op het altaar: het is een vuuroffer, tot een liefelijken reuk den HEERE.
3.  Wat nu overblijft van het spijsoffer, zal voor Aaron en zijn zonen zijn: het is een heiligheid der heiligheden van de vuurofferen des HEEREN.
4.  En als gij offeren zult een offerande van spijsoffer, een gebak des ovens: het zullen zijn ongezuurde koeken van meelbloem, met olie gemengd, en ongezuurdevladen, met olie bestreken.
5.  En indien uw offerande spijsoffer is, in de pan gekookt, zij zal zijn van ongezuurde meelbloem, met olie gemengd.
6.  Breekt ze in stukken, en giet olie daarop: het is een spijsoffer.
7.  En zo uw offerande een spijsoffer des ketels is, het zal van meelbloem met olie gemaakt worden.
8.  Dan zult gij dat spijsoffer, hetwelk daarvan zal gemaakt worden, den HEERE toebrengen: en men zal het tot den priester doen naderen, die het tot het altaar dragenzal.
9.  En de priester zal van dat spijsoffer deszelfs gedenkoffer opnemen, en op het altaar aansteken, het is een vuuroffer, tot een liefelijken reuk den HEERE.
10.  En wat overblijft van het spijsoffer, zal voor Aaron en zijn zonen zijn: het is een heiligheid der heiligheden van de vuurofferen des HEEREN.
11.  Geen spijsoffer, dat gij den HEERE zult offeren, zal met desem gemaakt worden: want van geen zuurdesem, en van geen honig zult gijlieden den HEERE vuurofferaansteken.
12.  De offeranden der eerstelingen zult gij den HEERE offeren: maar op het altaar zullen zij niet komen tot een liefelijken reuk.
13.  En alle offerande uws spijsoffers zult gij met zout zouten, en het zout des verbonds van uw God van uw spijsoffer niet laten afblijven: met al uw offerande zult gijzout offeren.
14.  En zo gij den HEERE een spijsoffer der eerste vruchten offert, zult gij het spijsoffer uwer eerste vruchten van groene aren, bij het vuur gedord, dat is, het kleingebroken graan van volle groene aren, offeren.
15.  En gij zult olie daarop doen, en wierook daarop leggen: het is een spijsoffer.
16.  Zo zal de priester deszelfs gedenkoffer aansteken van zijn klein gebroken graan en van zijn olie, met al den wierook: het is een vuuroffer den HEERE.


[vorige hoofdstuk] - [volgende hoofdstuk]

 

Agenda
Boeken
Bijbel
kerk
Levensvragen
Links
Muziek
Nieuws
Overdenkingen
Preken


Kruis | Copyright 2003-2019 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis

 
tumblr site counter