Hosea

1.  En de HEERE zeide tot mij: Ga wederom henen, bemin een vrouw, die, bemind zijnde van haar vriend, nochtans overspel doet: gelijk de HEERE de kinderen Israels bemint, maarzij zien om, naar andere goden, en beminnen de flessen der druiven.
2.  En ik kocht ze mij voor vijftien zilverlingen, en een homer gerst, en een halven homer gerst.
3.  En ik zeide tot haar: Gij zult vele dagen na mij blijven zitten (gij zult niet hoereren, noch een anderen man geworden), en ik ook na u.
4.  Want de kinderen Israels zullen vele dagen blijven zitten, zonder koning, en zonder vorst, en zonder offer, en zonder opgericht beeld, en zonder efod en terafim.
5.  Daarna zullen zich de kinderen Israels bekeren, en zoeken den HEERE, hun God, en David, hun koning: en zij zullen vrezende komen tot den HEERE en tot Zijn goedheid, in hetlaatste der dagen. Hosea 4