Hosea

1.  Als Efraim sprak, zo beefde men, hij heeft zich verheven in Israel: maar hij is schuldig geworden aan den Baal en is gestorven.
2.  En nu zijn zij voortgevaren te zondigen, en hebben zich van hun zilver een gegoten beeld gemaakt, afgoden naar hun verstand, die altemaal smedenwerk zijn: waarvan zijnochtans zeggen: De mensen, die offeren, zullen de kalveren kussen.
3.  Daarom zullen zij zijn als een morgenwolk, en als een vroegkomende dauw, die henengaat: als kaf van den dorsvloer, en als rook uit den schoorsteen wordt weggestormd.
4.  Ik ben toch de HEERE, uw God, van Egypteland af: daarom zoudt gij geen God kennen dan Mij alleen, want er is geen Heiland dan Ik.
5.  Ik heb u gekend in de woestijn, in een zeer heet land.
6.  Daarna zijn zij, naardat hunlieder weide was, zat geworden: als zij zat zijn geworden, heeft zich hun hart verheven: daarom hebben zij Mij vergeten.
7.  Dies werd Ik hun als een felle leeuw: als een luipaard loerde Ik op den weg.
8.  Ik ontmoette hen als een beer, die van jongen beroofd is, en scheurde het slot huns harten: en Ik verslond ze aldaar als een oude leeuw: het wild gedierte des velds verscheurdehen.
9.  Het heeft u bedorven, o Israel! want in Mij is uw hulp.
10.  Waar is uw koning nu? Dat hij u behoude in al uw steden! En uw richters, waar gij van zeidet: Geef mij een koning en vorsten?
11.  Ik gaf u een koning in Mijn toorn en nam hem weg in Mijn verbolgenheid.
12.  Efraims ongerechtigheid is samengebonden, zijn zonde is opgelegd.
13.  Smarten ener barende vrouw zullen hem aankomen: hij is een onwijs kind: want anders zou hij geen tijd in de kindergeboorte blijven staan.
14.  Doch Ik zal hen van het geweld der hel verlossen, Ik zal ze vrijmaken van den dood: o dood! waar zijn uw pestilentien? hel! waar is uw verderf? Berouw zal van Mijn ogenverborgen zijn,
15.  Want hij zal vrucht voortbrengen onder de broederen: doch er zal een oostenwind komen, een wind des HEEREN, opkomende uit de woestijn: en zijn springader zal uitdrogen,diezelve zal den schat van alle gewenste huisraad roven.