Ezechiël

1.  En het woord des HEEREN geschiedde tot mij, zeggende:
2.  Mensenkind, zet uw aangezicht tegen de bergen Israels, en profeteer tegen dezelve:
3.  En zeg: Gij bergen Israels, hoort het woord des Heeren HEEREN! Zo zegt de Heere HEERE tot de bergen en tot de heuvelen, tot de beken en tot de dalen: Ziet, Ik, Ik breng over uhet zwaard, en Ik zal uw hoogten verderven.
4.  Daartoe zullen uw altaren verwoest, en uw zonnebeelden verbroken worden: en Ik zal uw verslagenen nedervellen voor het aangezicht uwer drekgoden.
5.  En Ik zal de dode lichamen der kinderen Israels voor het aangezicht hunner drekgoden leggen, en Ik zal uw beenderen rondom uw altaren strooien.
6.  In al uw woningen zullen de steden verwoest en de hoogten tot wildernis worden, opdat uw altaren woest en eenzaam zijn, en uw drekgoden verbroken worden en ophouden, enuw zonnebeelden afgehouwen, en uw werken uitgedelgd worden.
7.  En de verslagenen zullen in het midden van u liggen, opdat gij weet, dat Ik de HEERE ben.
8.  Ik zal dan nog een overblijfsel laten, als gij enigen zult hebben, die het zwaard ontkomen onder de heidenen, wanneer gij in de landen zult verstrooid worden.
9.  Dan zullen uw ontkomenen Mijner gedenken onder de heidenen, waar zij gevankelijk zullen geworden zijn, omdat Ik verbroken ben door hun hoerachtig hart, dat van Mijafgeweken is, en door hun ogen, die hun drekgoden nahoereren: en zij zullen een walging aan zichzelven hebben over de boosheden, die zij in al hun gruwelen gedaan hebben.
10.  En zij zullen weten, dat Ik de HEERE ben: Ik heb niet tevergeefs gesproken, van hun dit kwaad aan te doen.
11.  Zo zegt de Heere HEERE: Sla met uw hand, en stamp met uw voet, en zeg: Ach, over alle gruwelen der boosheden van het huis Israels: want zij zullen door het zwaard, door denhonger en door de pestilentie vallen.
12.  Die verre af is, zal door de pest sterven, en die nabij is, zal door het zwaard vallen: maar die overgebleven en belegerd is, zal door honger sterven: alzo zal Ik Mijn grimmigheidtegen hen volbrengen.
13.  Dan zult gij weten, dat Ik de HEERE ben, als hun verslagenen in het midden hunner drekgoden rondom hun altaren wezen zullen op alle hoge heuvelen, op alle toppen derbergen, en onder allen groenen boom, en onder alle dichte eiken, de plaats, alwaar zij al hun drekgoden liefelijken reuk maakten.
14.  Daarom zal Ik Mijn hand over hen uitstrekken, en zal het land woest maken, ja, woester dan de woestijn naar Diblath henen, in al hun woningen: en zij zullen bevinden, dat Ik deHEERE ben. Ezechi?l 7

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis