Home Inloggen Winkel Contact
 
Zoekbox
     
 
Zoekbox
Topmenu
Topmenu Home Topmenu Winkel Topmenu Links Topmenu Preken Topmenu Kerken Topmenu Overdenkingen Topmenu Agenda Topmenu Contact Topmenu
Topmenu

Entree Afdelingen 1. Algemeen 2. Kennis Bassin 3. Kinderen 4. Meeting People 5. Muziek 6. Pastoraat 7. Winkel Bron toevoegen Beheer Informatie Diversen
Aangepast zoeken
 
Kerken.com \ Afdelingen \ Bijbel

Zoeken in Bijbel online

Hartelijk welkom op onze Bijbel afdeling. U kunt hier u favoriete bijbeltekst vinden door middel van een zoekopdracht of door het doorbladeren van de Bijbel. Ook kunt u uw onderwerp opzoeken in de Heidelbergse Catechismus.

  Bijbel:  
Bijbelboek:   Hoofdstuk:   


Zoekresultaat

Ezechiël

Hoofdstuk 19 (14 teksten gevonden)


1.  Verder, hef gij een weeklage op over de vorsten van Israel,
2.  En zeg: Wat was uw moeder? Een leeuwin, onder de leeuwen nederliggende: zij bracht haar welpen op in het midden der jonge leeuwen.
3.  Zij toog nu een van haar welpen op: het werd een jonge leeuw, die leerde roof te roven, hij at mensen op.
4.  Dit hoorden de volken van hem, hij werd gegrepen in hun groeve: en zij brachten hem met haken naar Egypteland.
5.  Zij nu ziende, dat zij in hope was geweest, doch haar verwachting verloren was, zo nam zij een ander van haar welpen, hetwelk zij tot een jongen leeuw stelde.
6.  Deze wandelde steeds onder de leeuwen, werd een jonge leeuw, en leerde roof te roven, hij at mensen op.
7.  Hij bekende zijn weduwen, en hij verwoestte hun steden: zodat het land en zijn volheid ontzet werd van de stem zijner brulling.
8.  Toen begaven zich de volken tegen hem rondom uit de landschappen, en zij spreidden hun net over hem uit: in hun groeve werd hij gegrepen.
9.  En zij stelden hem in gesloten bewaring met haken, opdat zij hem brachten tot den koning van Babel: zij brachten hem in vestingen, opdat zijn stem niet meer gehoord wierde opde bergen Israels.
10.  Uw moeder was als een wijnstok in uw stilheid, geplant bij wateren: hij was vruchtbaar en vol ranken vanwege vele wateren.
11.  En hij had sterke roeden tot scepteren der heersers, en de stam van elke roede werd hoog tussen de dichte takken: en hij werd gezien door zijn hoogte, met de menigte zijnertakken.
12.  Maar hij werd door grimmigheid uitgerukt, en ter aarde geworpen, en de oostenwind heeft zijn vrucht verdroogd: zijn sterke roeden zijn afgebroken en zijn verdroogd: het vuurheeft ze verteerd.
13.  En nu is hij geplant in een woestijn, in een dor en dorstig land.
14.  Daartoe is een vuur uitgegaan uit een roede zijner ranken, dat zijn vrucht verteerd heeft: zodat aan hem geen sterke roede is tot een scepter, om te heersen. Dit is een weeklage,en is tot een weeklage geworden. Ezechi?l 20


[vorige hoofdstuk] - [volgende hoofdstuk]

 

Agenda
Boeken
Bijbel
kerk
Levensvragen
Links
Muziek
Nieuws
Overdenkingen
Preken


Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis

 
tumblr site counter