Jesaja

1.  Och, dat Gij de hemelen scheurdet, dat Gij nederkwaamt, dat de bergen van Uw aangezicht vervloten:
2.  Gelijk een smeltvuur brandt, en het vuur de wateren doet opbobbelen, om Uw Naam aan Uw wederpartijders bekend te maken! Laat alzo de heidenen voor Uw aangezichtbeven.
3.  Toen Gij vreselijke dingen deedt, die wij niet verwachtten: Gij kwaamt neder, van Uw aangezicht vervloten de bergen.
4.  Ja, van ouds heeft men het niet gehoord, noch met oren vernomen, en geen oog heeft het gezien, behalve Gij, o God! wat Hij doen zal dien, die op Hem wacht.
5.  Gij ontmoet den vrolijke, en die gerechtigheid doet dengenen, die Uwer gedenken op Uw wegen: zie, Gij waart verbolgen, omdat wij gezondigd hebben: in dezelve is deeeuwigheid, opdat wij behouden wierden.
6.  Doch wij allen zijn als een onreine, en al onze gerechtigheden zijn als een wegwerpelijk kleed: en wij allen vallen af als een blad, en onze misdaden voeren ons henen weg alseen wind.
7.  En er is niemand, die Uw Naam aanroept, die zich opwekt, dat hij U aangrijpe: want Gij verbergt Uw aangezicht voor ons, en Gij doet ons smelten, door middel van onzeongerechtigheden.
8.  Doch nu, HEERE! Gij zijt onze Vader: wij zijn leem, en Gij zijt onze pottenbakker, en wij allen zijn Uwer handen werk.
9.  HEERE! wees niet zo zeer verbolgen, en gedenk niet eeuwiglijk der ongerechtigheid: zie, aanschouw toch, wij allen zijn Uw volk.
10.  Uw heilige steden zijn een woestijn geworden, Sion is een woestijn geworden, Jeruzalem een verwoesting.
11.  Ons heilig en ons heerlijk huis, waarin onze vaders U loofden, is met vuur verbrand: en al onze gewenste dingen zijn tot woestheid geworden.
12.  HEERE! zoudt Gij U over deze dingen inhouden, zoudt Gij stilzwijgen, en ons zozeer bedrukken? Jesaja 65