Jesaja

1.  De woestijn en de dorre plaatsen zullen hierover vrolijk zijn, en de wildernis zal zich verheugen, en zal bloeien als een roos.
2.  Zij zal lustig bloeien, en zich verheugen, ja, met verheuging, en juichen: de heerlijkheid van Libanon is haar gegeven, het sieraard van Karmel en Saron: zij zullen zien deheerlijkheid des HEEREN, het sieraad onzes Gods.
3.  Versterkt de slappe handen, en stelt de struikelende knieen vast.
4.  Zegt den onbedachtzamen van harte: Weest sterk, en vreest niet: ziet, ulieder God zal ter wrake komen met de vergelding Gods. Hij zal komen en ulieden verlossen.
5.  Alsdan zullen der blinden ogen opengedaan worden, en der doven oren zullen geopend worden.
6.  Alsdan zal de kreupele springen als een hert, en de tong des stommen zal juichen: want in de woestijn zullen wateren uitbarsten, en beken in de wildernis.
7.  En het dorre land zal tot staand water worden, en het dorstige land tot springaders der wateren: in de woningen der draken, waar zij gelegen hebben, zal gras met riet en biezenzijn.
8.  En aldaar zal een verheven baan en een weg zijn, welke de heilige weg zal genaamd worden: de onreine zal er niet doorgaan, maar hij zal voor deze zijn: die dezen weg wandelt,zelfs de dwazen zullen niet dwalen.
9.  Er zal geen leeuw zijn, en geen verscheurend gedierte zal daarop komen, noch aldaar gevonden worden: maar de verlosten zullen daarop wandelen.
10.  En de vrijgekochten des HEEREN zullen wederkeren, en tot Sion komen met gejuich, en eeuwige blijdschap zal op hun hoofd wezen: vrolijkheid en blijdschap zullen zijverkrijgen, maar droefenis en zuchting zullen wegvlieden.