Jesaja

1.  Wee dengenen, die in Egypte om hulp aftrekken, en steunen op paarden, en vertrouwen op wagenen, omdat er vele zijn, en op ruiters, omdat die zeer machtig zijn: en zien niet opden Heilige Israels, en zoeken den HEERE niet.
2.  Nochtans is Hij ook wijs, en Hij doet het kwaad komen, en trekt Zijn woorden niet terug: maar Hij zal Zich opmaken tegen het huis der boosdoeners, en tegen de hulp dergenen,die ongerechtigheid werken.
3.  Want de Egyptenaren zijn mensen, en geen God, en hun paarden zijn vlees, en geen geest: en de HEERE zal Zijn hand uitstrekken, dat de helper struikelen zal, en die geholpenwordt, zal nedervallen, en zij zullen al te zamen te niet komen.
4.  Want alzo heeft de HEERE tot mij gezegd: Gelijk als een leeuw, en een jonge leeuw over zijn roof brult, wanneer schoon een volle menigte der herderen samengeroepen wordttegen hem, verschrikt hij voor hun stem niet, en vernedert zich niet vanwege hun veelheid: alzo zal de HEERE der heirscharen nederdalen, om te strijden voor den berg Sions envoor haar heuvel.
5.  Gelijk vliegende vogelen, alzo zal de HEERE der heirscharen Jeruzalem beschutten, beschuttende zal Hij haar ook verlossen, doorgaande zal Hij haar ook uithelpen.
6.  Bekeert u tot Hem, van Denwelken de kinderen Israels diep afgeweken zijn.
7.  Want te dien dage zullen zij verwerpen, een ieder zijn zilveren afgoden en zijn gouden afgoden, welke u uw handen tot zonde gemaakt hadden:
8.  En Assur zal vallen door het zwaard, niet eens mans, en het zwaard, niet eens mensen, zal hem verteren: en hij zal voor het zwaard vlieden, en zijn jongelingen zullen versmelten.
9.  En hij zal van vreze doorgaan naar zijn rotssteen, en zijn vorsten zullen voor de banier verschrikken, spreekt de HEERE, die te Sion vuur, en te Jeruzalem een oven heeft.