Hooglied

1.  Ik zocht des nachts op mijn leger Hem, Dien mijn ziel liefheeft: ik zocht Hem, maar ik vond Hem niet: ik zeide:
2.  Ik zal nu opstaan, en in de stad omgaan, in de wijken en in de straten: ik zal Hem zoeken, Dien mijn ziel liefheeft: ik zocht Hem, maar ik vond Hem niet.
3.  De wachters, die in de stad omgingen, vonden mij: ik zeide: Hebt gij Dien gezien, Dien mijn ziel liefheeft?
4.  Toen ik een weinigje van hen weggegaan was, vond ik Hem, Dien mijn ziel liefheeft: ik hield Hem vast, en liet Hem niet gaan, totdat ik Hem in mijner moeders huis gebrachthad, en in de binnenste kamer van degene, die mij gebaard heeft.
5.  Ik bezweer u, gij dochteren van Jeruzalem! die bij de reeen of bij de hinden des velds zijt, dat gij de liefde niet opwekt, noch wakker maakt, totdat het haar luste!
6.  Wie is zij, die daar opkomt uit de woestijn, als rookpilaren, berookt met mirre en wierook, en met allerlei poeder des kruideniers?
7.  Ziet, het bed, dat Salomo heeft, daar zijn zestig helden rondom van de helden van Israel:
8.  Die altemaal zwaarden houden, geleerd ten oorlog, elk hebbende zijn zwaard aan zijn heup, vanwege den schrik des nachts.
9.  De koning Salomo heeft zich een koets gemaakt van het hout van Libanon.
10.  De pilaren derzelve maakte hij van zilver, haar vloer van goud, haar gehemelte van purper: het binnenste was bespreid met de liefde van de dochteren van Jeruzalem.
11.  Gaat uit, en aanschouwt, gij, dochteren van Sion! den koning Salomo, met de kroon, waarmede Hem Zijn moeder kroonde op den dag Zijner bruiloft, en op den dag der vreugdeZijns harten.