Home Inloggen Winkel Contact
 
Zoekbox
     
 
Zoekbox
Topmenu
Topmenu Home Topmenu Winkel Topmenu Links Topmenu Preken Topmenu Kerken Topmenu Overdenkingen Topmenu Agenda Topmenu Contact Topmenu
Topmenu

Entree Afdelingen 1. Algemeen 2. Kennis Bassin 3. Kinderen 4. Meeting People 5. Muziek 6. Pastoraat 7. Winkel Bron toevoegen Beheer Informatie Diversen
Aangepast zoeken
 
Kerken.com \ Afdelingen \ Bijbel

Zoeken in Bijbel online

Hartelijk welkom op onze Bijbel afdeling. U kunt hier u favoriete bijbeltekst vinden door middel van een zoekopdracht of door het doorbladeren van de Bijbel. Ook kunt u uw onderwerp opzoeken in de Heidelbergse Catechismus.

  Bijbel:  
Bijbelboek:   Hoofdstuk:   


Zoekresultaat

Exodus

Hoofdstuk 37 (29 teksten gevonden)


1.  Alzo maakte Bezaleel de ark van sittimhout: twee ellen en een halve was haar lengte, en anderhalve el haar breedte, en anderhalve el haar hoogte.
2.  En hij overtrok ze met louter goud, van binnen en van buiten: en hij maakte ze een gouden krans rondom.
3.  En hij goot voor dezelve vier gouden ringen, aan haar vier hoeken, alzo dat twee ringen op derzelver ene zijde waren, en twee ringen op haar andere zijde.
4.  En hij maakte handbomen van sittimhout, en hij overtrok ze met goud.
5.  En hij stak de handbomen in de ringen, aan de zijden der ark, om de ark te dragen.
6.  Hij maakte ook een verzoendeksel van louter goud: twee ellen en een halve was deszelfs lengte, en anderhalve el deszelfs breedte.
7.  Ook maakte hij twee cherubim van goud: van dicht werk maakte hij ze, uit de beide einden des verzoendeksels.
8.  Een cherub uit het ene einde aan deze zijde, en den anderen cherub uit het andere einde aan gene zijde: uit het verzoendeksel maakte hij de cherubim, uit deszelfsbeide einden.
9.  En de cherubim waren de beide vleugelen omhoog uitbreidende, bedekkende met hun vleugelen het verzoendeksel: en hun aangezichten waren tegenover elkander:de aangezichten der cherubim waren naar het verzoendeksel.
10.  Hij maakte ook een tafel van sittimhout: twee ellen was haar lengte, en een el haar breedte: en een el en een halve haar hoogte.
11.  En hij overtrok ze met louter goud: en hij maakte een gouden krans daaraan, rondom.
12.  Hij maakte daaraan ook een lijst rondom, een hand breed: en hij maakte een gouden krans rondom derzelver lijst.
13.  Hij goot ook vier gouden ringen daaraan: en hij zette de ringen aan de vier hoeken, die aan derzelver vier voeten waren.
14.  Tegenover de lijst waren de ringen tot plaatsen voor de handbomen, om de tafel te dragen.
15.  Hij maakte ook de handbomen van sittimhout: en hij overtrok ze met goud, om de tafel te dragen.
16.  En hij maakte het gereedschap, dat op de tafel zijn zoude, haar schotelen, en haar reukschalen, en haar kroezen, en haar platelen (met welke ze bedekt zoudeworden), van louter goud.
17.  Hij maakte ook een kandelaar van louter goud. Van dicht werk maakte hij deze kandelaar, zijn schacht, en zijn rieten: zijn schaaltjes, zijn knopen, en zijn bloemenwaren uit hem.
18.  Zes rieten nu gingen uit zijn zijden: drie rieten des kandelaars uit zijn ene zijde, en drie rieten des kandelaars uit zijn andere zijde.
19.  In het ene riet waren drie schaaltjes, gelijk amandelnoten, een knoop en een bloem: en drie schaaltjes, gelijk amandelnoten in een ander riet, een knoop en eenbloem: alzo waren die zes rieten, die uit den kandelaar gingen.
20.  Maar aan den kandelaar zelven waren vier schaaltjes, gelijk amandelnoten, met zijn knopen, en met zijn bloemen.
21.  En daar was een knoop onder twee rieten, uit denzelven uitgaande: ook een knoop onder twee rieten, uit denzelven uitgaande: nog een knoop onder twee rieten,uit denzelven uitgaande: alzo was het met de zes rieten, die uit denzelven uitgingen.
22.  Hun knopen en rieten waren uit hem: het was altemaal een enig dicht werk van louter goud.
23.  En hij maakte hem zeven lampen: zijn snuiters en zijn blusvaten waren van louter goud.
24.  Hij maakte denzelven uit een talent louter goud, met al zijn vaten,
25.  En hij maakte het reukaltaar van sittimhout: een el was zijn lengte en een el zijn breedte, vierkant, maar twee ellen zijn hoogte: uit hetzelve waren zijn hoornen.
26.  En hij overtrok het met louter goud, zijn dak, en zijn wanden rondom, alsook zijn hoornen: en hij maakte het een gouden krans rondom.
27.  Hij maakte ook twee gouden ringen daaraan, onder zijn krans, aan zijn twee hoeken, aan zijn beide zijden, tot plaatsen voor de handbomen, dat men het daarmededroeg.
28.  En hij maakte de handbomen van sittimhout, en hij overtrok ze met goud.
29.  Hij maakte ook de heilige zalfolie, en het reukwerk der zuiverste welriekende specerijen, naar apothekerswerk.


[vorige hoofdstuk] - [volgende hoofdstuk]

 

Agenda
Boeken
Bijbel
kerk
Levensvragen
Links
Muziek
Nieuws
Overdenkingen
Preken


Kruis | Copyright 2003-2019 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis

 
tumblr site counter