Psalmen

1.  Een psalm van Asaf. God staat in de vergadering Godes: Hij oordeelt in het midden der goden:
2.  Hoe lang zult gijlieden onrecht oordelen, en het aangezicht der goddelozen aannemen? Sela.
3.  Doet recht den arme en den wees: rechtvaardigt den verdrukte en den arme.
4.  Verlost den arme en den behoeftige, rukt hem uit der goddelozen hand.
5.  Zij weten niet, en verstaan niet: zij wandelen steeds in duisternis: dies wankelen alle fondamenten der aarde.
6.  Ik heb wel gezegd: Gij zijt goden: en gij zijt allen kinderen des Allerhoogsten:
7.  Nochtans zult gij sterven als een mens: en als een van de vorsten zult gij vallen.
8.  Sta op, o God! oordeel het aardrijk, want Gij bezit alle natien. Psalmen 83