Psalmen

1.  Een gouden kleinood van David tot lering, voor den opperzangmeester, op Schusan Eduth:
2.  Als hij gevochten had met de Syriers van Mesopotamie, en met de Syriers van Zoba: en Joab wederkwam, en de Edomieten sloeg in het Zoutdal, twaalfduizend.
3.  O God! Gij hadt ons verstoten, Gij hadt ons gescheurd, Gij zijt toornig geweest: keer weder tot ons.
4.  Gij hebt het land geschud, Gij hebt het gespleten: genees zijn breuken, want het wankelt.
5.  Gij hebt Uw volk een harde zaak doen zien: Gij hebt ons gedrenkt met zwijmelwijn.
6.  Maar nu hebt Gij dengenen, die U vrezen, een banier gegeven, om die op te werpen, vanwege de waarheid. Sela.
7.  Opdat Uw beminden zouden bevrijd worden: geef heil door Uw rechterhand, en verhoor ons.
8.  God heeft gesproken in Zijn heiligdom: dies zal ik van vreugde opspringen: ik zal Sichem delen, en het dal van Sukkoth zal ik afmeten.
9.  Gilead is mijn, en Manasse is mijn, en Efraim is de sterkte mijns hoofds: Juda is mijn wetgever.
10.  Moab is mijn waspot: op Edom zal ik mijn schoen werpen! juich over mij, o gij Palestina!
11.  Wie zal mij voeren in een vaste stad? Wie zal mij leiden tot in Edom?
12.  Zult Gij het niet zijn, o God! Die ons verstoten hadt, en niet uittoogt, o God! met onze heirkrachten?
13.  Geef Gij ons hulp uit de benauwdheid, want `s mensen heil is ijdelheid.
14.  In God zullen wij kloeke daden doen, en Hij zal onze wederpartijders vertreden.