Psalmen

1.  Een psalm van David, voor den opperzangmeester, op de Neginoth, op de Scheminith.
2.  O HEERE, straf mij niet in Uw toorn, en kastijd mij niet in Uw grimmigheid!
3.  Wees mij genadig, HEERE, want ik ben verzwakt: genees mij, HEERE, want mijn beenderen zijn verschrikt.
4.  Ja, mijn ziel is zeer verschrikt: en Gij, HEERE, hoe lange?
5.  Keer weder, HEERE, red mijn ziel: verlos mij, om Uwer goedertierenheid wil.
6.  Want in de dood is Uwer geen gedachtenis: wie zal U loven in het graf?
7.  Ik ben moede van mijn zuchten: ik doe mijn bed den gansen nacht zwemmen: ik doornat mijn bedstede met mijn tranen.
8.  Mijn oog is doorknaagd van verdriet, is veroud, vanwege al mijn tegenpartijders.
9.  Wijkt van mij, al gij werkers der ongerechtigheid: want de HEERE heeft de stem mijns geweens gehoord.
10.  De HEERE heeft mijn smeking gehoord: de HEERE zal mijn gebed aannemen.
11.  Al mijn vijanden zullen zeer beschaamd en verbaasd worden: zij zullen terugkeren, zij zullen in een ogenblik beschaamd worden.