Psalmen

1.  Een gouden kleinood van David, voor den opperzangmeester, op Jonath Elem Rechokim: als de Filistijnen hem gegrepen hadden te Gath.
2.  Wees mij genadig, o God! want de mens zoekt mij op te slokken: den gansen dag dringt mij de bestrijder.
3.  Mijn verspieders zoeken mij den gansen dag op te slokken: want ik heb veel bestrijders, o Allerhoogste!
4.  Ten dage, als ik zal vrezen, zal ik op U vertrouwen.
5.  In God zal ik Zijn woord prijzen: ik vertrouw op God, ik zal niet vrezen: wat zoude mij vlees doen?
6.  Den gansen dag verdraaien zij mijn woorden: al hun gedachten zijn tegen mij ten kwade.
7.  Zij rotten samen, zij versteken zich, zij passen op mijn hielen: als die op mijn ziel wachten.
8.  Zouden zij om hun ongerechtigheid vrijgaan? Stort de volken neder in toorn, o God!
9.  Gij hebt mijn omzwerven geteld: leg mijn tranen in uw fles: zijn zij niet in Uw register?
10.  Dan zullen mijn vijanden achterwaarts keren, ten dage als ik roepen zal: dit weet ik, dat God met mij is.
11.  In God zal ik het woord prijzen: in den HEERE zal ik het woord prijzen.
12.  Ik vertrouw op God, ik zal niet vrezen: wat zou mij de mens doen?
13.  O God! op mij zijn Uw geloften: ik zal U dankzeggingen vergelden:
14.  Want Gij hebt mijn ziel gered van den dood: ook niet mijn voeten van aanstoot, om voor Gods aangezicht te wandelen in het licht der levenden?