Psalmen

1.  Een onderwijzing van David, voor den opperzangmeester, op de Neginoth:
2.  Als de Zifieten gekomen waren, en tot Saul gezegd hadden: Verbergt zich David niet bij ons?
3.  O God! verlos mij door Uw Naam, en doe mij recht door Uw macht.
4.  O God! hoor mijn gebed: neig de oren tot de redenen mijns monds.
5.  Want vreemden staan tegen mij op, en tirannen zoeken mijn ziel: zij stellen God niet voor hun ogen. Sela.
6.  Ziet, God is mij een Helper: de Heere is onder degenen, die mijn ziel ondersteunen.
7.  Hij zal dit kwaad mijn verspieders vergelden: roei hen uit door Uw waarheid.
8.  Ik zal U met vrijwilligheid offeren: ik zal Uw Naam, o HEERE! loven, want Hij is goed.
9.  Want Hij heeft mij gered uit alle benauwdheid: en mijn oog heeft gezien op mijn vijanden. Psalmen 55