Psalmen

1.  Een onderwijzing, een lied der liefde, voor den opperzangmeester, onder de kinderen van Korach, op Schoschannim.
2.  Mijn hart geeft een goede rede op: ik zegge mijn gedichten uit van een Koning: mijn tong is een pen eens vaardigen schrijvers.
3.  Gij zijt veel schoner dan de mensenkinderen: genade is uitgestort in Uw lippen: daarom heeft U God gezegend in eeuwigheid.
4.  Gord Uw zwaard aan de heup, o Held! Uw Majesteit en Uw heerlijkheid.
5.  En rijd voorspoediglijk in Uw heerlijkheid, op het woord der waarheid en rechtvaardige zachtmoedigheid: en Uw rechterhand zal U vreselijke dingen leren.
6.  Uw pijlen zijn scherp: volken zullen onder U vallen: zij treffen in het hart van des Konings vijanden.
7.  Uw troon, o God! is eeuwiglijk en altoos: de scepter Uws Koninkrijks is een scepter der rechtmatigheid.
8.  Gij hebt gerechtigheid lief, en haat goddeloosheid: daarom heeft U, o God! Uw God gezalfd met vreugdeolie, boven Uw medegenoten.
9.  Al Uw klederen zijn mirre, en aloe, en kassie: uit de elpenbenen paleizen, van waar zij U verblijden.
10.  Dochters van koningen zijn onder Uw kostelijke staatsdochteren: de Koningin staat aan Uw rechterhand, in het fijnste goud van Ofir.
11.  Hoor, o Dochter! en zie, en neig uw oor: en vergeet uw volk en uws vaders huis.
12.  Zo zal de Koning lust hebben aan uw schoonheid: dewijl Hij uw Heere is, zo buig u voor Hem neder.
13.  En de dochter van Tyrus, de rijken onder het volk, zullen uw aangezicht met geschenk smeken.
14.  Des Konings Dochter is geheel verheerlijkt inwendig: haar kleding is van gouden borduursel.
15.  In gestikte klederen zal zij tot den Koning geleid worden: de jonge dochteren, die achter haar zijn, haar medegezellinnen, zullen tot u gebracht worden.
16.  Zij zullen geleid worden met alle blijdschap en verheuging: zij zullen ingaan in des Konings paleis.
17.  In plaats van Uw vaderen zullen Uw zonen zijn: Gij zult hen tot vorsten zetten over de ganse aarde.
18.  Ik zal Uws Naams doen gedenken van elk geslacht tot geslacht: daarom zullen U de volken loven eeuwiglijk en altoos.