Psalmen

1.  Doe mij recht, o God! en twist Gij mijn twistzaak: bevrijd mij van het ongoedertieren volk, van den man des bedrogs en des onrechts.
2.  Want Gij zijt de God mijner sterkte: waarom verstoot Gij mij dan? Waarom ga ik steeds in het zwart, vanwege des vijands onderdrukking?
3.  Zend Uw licht en Uw waarheid, dat die mij leiden: dat zij mij brengen tot den berg Uwer heiligheid, en tot Uw woningen:
4.  En dat ik inga tot Gods altaar, tot den God der blijdschap mijner verheuging, en U met de harp love, o God, mijn God!
5.  Wat buigt gij u neder, o mijn ziel! en wat zijt gij onrustig in mij? Hoop op God, want ik zal Hem nog loven: Hij is de menigvuldige Verlossing mijns aangezichts,en mijn God. Psalmen 44