Psalmen

1.  Davids psalm, voor den opperzangmeester.
2.  Ik heb den HEERE lang verwacht: en Hij heeft Zich tot mij geneigd, en mijn geroep gehoord.
3.  En Hij heeft mij uit een ruisenden kuil, uit modderig slijk opgehaald, en heeft mijn voeten op een rotssteen gesteld, Hij heeft mijn gangen vastgemaakt.
4.  En Hij heeft een nieuw lied in mijn mond gegeven, een lofzang onzen Gode: velen zullen het zien, en vrezen, en op den HEERE vertrouwen.
5.  Welgelukzalig is de man, die den HEERE tot zijn vertrouwen stelt, en niet omziet naar de hovaardigen, en die tot leugen afwijken.
6.  Gij, o HEERE, mijn God! hebt Uw wonderen en Uw gedachten aan ons vele gemaakt, men kan ze niet in orde bij U verhalen: zal ik ze verkondigen enuitspreken, zo zijn zij menigvuldiger dan dat ik ze zou kunnen vertellen.
7.  Gij hebt geen lust gehad aan slachtoffer en spijsoffer: Gij hebt mij de oren doorboord: brandoffer en zondoffer hebt Gij niet geeist.
8.  Toen zeide ik: Zie, ik kom: in de rol des boeks is van mij geschreven.
9.  Ik heb lust, o mijn God! om Uw welbehagen te doen: en Uw wet is in het midden mijns ingewands.
10.  Ik boodschap de gerechtigheid in de grote gemeente: zie, mijn lippen bedwing ik niet: HEERE! Gij weet het.
11.  Uw gerechtigheid bedek ik niet in het midden mijns harten: Uw waarheid en Uw heil spreek ik uit: Uw weldadigheid en Uw trouw verheel ik niet in de grotegemeente.
12.  Gij, o HEERE! zult Uw barmhartigheden van mij niet onthouden: laat Uw weldadigheid en Uw trouw mij geduriglijk behoeden.
13.  Want kwaden, tot zonder getal toe, hebben mij omgeven: mijn ongerechtigheden hebben mij aangegrepen, dat ik niet heb kunnen zien: zij zijn menigvuldiger dande haren mijns hoofds, en mijn hart heeft mij verlaten.
14.  Het behage U, HEERE! mij te verlossen: HEERE! haast U tot mijn hulp.
15.  Laat hen te zamen beschaamd en schaamrood worden, die mijn ziel zoeken, om die te vernielen: laat hen achterwaarts gedreven worden, en te schandeworden, die lust hebben aan mijn kwaad.
16.  Laat hen verwoest worden tot loon hunner beschaming, die van mij zeggen: Ha, ha!
17.  Laat in U vrolijk en verblijd zijn allen, die U zoeken: laat de liefhebbers Uws heils geduriglijk zeggen: De HEERE zij groot gemaakt!
18.  Ik ben wel ellendig en nooddruftig, maar de HEERE denkt aan mij: Gij zijt mijn Hulp en mijn Bevrijder: o mijn God! vertoef niet.