Psalmen

1.  Een onderwijzing van David. Welgelukzalig is hij, wiens overtreding vergeven, wiens zonde bedekt is.
2.  Welgelukzalig is de mens, dien de HEERE de ongerechtigheid niet toerekent, en in wiens geest geen bedrog is.
3.  Toen ik zweeg, werden mijn beenderen verouderd, in mijn brullen den gansen dag.
4.  Want Uw hand was dag en nacht zwaar op mij: mijn sap werd veranderd in zomerdroogten. Sela.
5.  Mijn zonde maakte ik U bekend, en mijn ongerechtigheid bedekte ik niet. Ik zeide: Ik zal belijdenis van mijn overtredingen doen voor den HEERE: en Gijvergaaft de ongerechtigheid mijner zonde. Sela.
6.  Hierom zal U ieder heilige aanbidden in vindenstijd: ja, in een overloop van grote wateren zullen zij hem niet aanraken.
7.  Gij zijt mij een Verberging: Gij behoedt mij voor benauwdheid: Gij omringt mij met vrolijke gezangen van bevrijding. Sela.
8.  Ik zal u onderwijzen, en u leren van den weg, dien gij gaan zult: Ik zal raad geven, Mijn oog zal op u zijn.
9.  Weest niet gelijk een paard, gelijk een muilezel, hetwelk geen verstand heeft, welks muil men breidelt met toom en gebit, opdat het tot u niet genake.
10.  De goddeloze heeft veel smarten, maar die op den HEERE vertrouwt, dien zal de goedertierenheid omringen.
11.  Verblijdt u in den HEERE, en verheugt u, gij rechtvaardigen! en zingt vrolijk, alle gij oprechten van harte!