Psalmen

1.  Een psalm van David. HEERE, wie zal verkeren in Uw tent? Wie zal wonen op den berg Uwer heiligheid?
2.  Die oprecht wandelt, en gerechtigheid werkt, en die met zijn hart de waarheid spreekt:
3.  Die met zijn tong niet achterklapt, zijn metgezellen geen kwaad doet, en geen smaadrede opneemt tegen zijn naaste:
4.  In wiens ogen de verworpene veracht is, maar hij eert degenen, die den HEERE vrezen: heeft hij gezworen tot zijn schade, evenwel verandert hij niet:
5.  Die zijn geld niet geeft op woeker, en geen geschenk neemt tegen den onschuldige. Die deze dingen doet, zal niet wankelen in eeuwigheid.