Psalmen

1.  Looft den HEERE, want onzen God te psalmzingen is goed, dewijl Hij liefelijk is: de lof is betamelijk.
2.  De HEERE bouwt Jeruzalem: Hij vergadert Israels verdrevenen.
3.  Hij geneest de gebrokenen van hart, en Hij verbindt hen in hun smarten.
4.  Hij telt het getal der sterren: Hij noemt ze allen bij namen.
5.  Onze Heere is groot en van veel kracht: Zijns verstands is geen getal.
6.  De HEERE houdt de zachtmoedigen staande: de goddelozen vernedert Hij, tot de aarde toe.
7.  Zingt den HEERE bij beurte met dankzegging: psalmzingt onzen God op de harp.
8.  Die de hemelen met wolken bedekt, Die voor de aarde regen bereidt: Die het gras op de bergen doet uitspruiten:
9.  Die het vee zijn voeder geeft: aan de jonge raven, als zij roepen.
10.  Hij heeft geen lust aan de sterkte des paards: Hij heeft geen welgevallen aan de benen des mans.
11.  De HEERE heeft een welgevallen aan hen, die Hem vrezen, die op Zijn goedertierenheid hopen.
12.  O Jeruzalem! roem den HEERE: o Sion! loof uw God.
13.  Want Hij maakt de grendelen uwer poorten sterk: Hij zegent uw kinderen binnen in u.
14.  Die uw landpalen in vrede stelt: Hij verzadigt u met het vette der tarwe.
15.  Hij zendt Zijn bevel op aarde: Zijn woord loopt zeer snel.
16.  Hij geeft sneeuw als wol: Hij strooit den rijm als as.
17.  Hij werpt Zijn ijs heen als stukken: wie zou bestaan voor Zijn koude?
18.  Hij zendt Zijn woord, en doet ze smelten: Hij doet Zijn wind waaien, de wateren vloeien henen.
19.  Hij maakt Jakob Zijn woorden bekend, Israel Zijn inzettingen en Zijn rechten.
20.  Alzo heeft Hij geen volk gedaan: en Zijn rechten, die kennen zij niet. Hallelujah!