Psalmen

1.  Een lofzang van David. Aleph. O mijn God, Gij Koning! ik zal U verhogen, en Uw Naam loven in eeuwigheid en altoos.
2.  Beth. Te allen dage zal ik U loven, en Uw Naam prijzen in eeuwigheid en altoos.
3.  Gimel. De HEERE is groot en zeer te prijzen, en Zijn grootheid is ondoorgrondelijk.
4.  Daleth. Geslacht aan geslacht zal Uw werken roemen: en zij zullen Uw mogendheden verkondigen.
5.  He. Ik zal uitspreken de heerlijkheid der eer Uwer majesteit, en Uw wonderlijke daden.
6.  Vau. En zij zullen vermelden de kracht Uwer vreselijke daden: en Uw grootheid, die zal ik vertellen.
7.  Zain. Zij zullen de gedachtenis der grootheid Uwer goedheid overvloediglijk uitstorten, en zij zullen Uw gerechtigheid met gejuich verkondigen.
8.  Cheth. Genadig en barmhartig is de HEERE, lankmoedig en groot van goedertierenheid.
9.  Teth. De HEERE is aan allen goed, en Zijn barmhartigheden zijn over al Zijn werken.
10.  Jod. Al Uw werken, HEERE, zullen U loven, en Uw gunstgenoten zullen U zegenen.
11.  Caph. Zij zullen de heerlijkheid Uws Koninkrijks vermelden, en Uw mogendheid zullen zij uitspreken.
12.  Lamed. Om de mensenkinderen bekend te maken Zijn mogendheden, en de eer der heerlijkheid Zijns Koninkrijks.
13.  Mem. Uw Koninkrijk is een Koninkrijk van alle eeuwen, en Uw heerschappij is in alle geslacht en geslacht.
14.  Samech. De HEERE ondersteunt allen, die vallen, en Hij richt op alle gebogenen.
15.  Ain. Aller ogen wachten op U: en Gij geeft hun hun spijs te zijner tijd.
16.  Pe. Gij doet Uw hand open, en verzadigt al wat er leeft, naar Uw welbehagen.
17.  Tsade. De HEERE is rechtvaardig in al Zijn wegen, en goedertieren in al Zijn werken.
18.  Koph. De HEERE is nabij allen, die Hem aanroepen, allen, die Hem aanroepen in der waarheid.
19.  Resch. Hij doet het welbehagen dergenen, die Hem vrezen, en Hij hoort hun geroep, en verlost hen.
20.  Schin. De HEERE bewaart al degenen, die Hem liefhebben: maar Hij verdelgt alle goddelozen.
21.  Thau. Mijn mond zal den prijs des HEEREN uitspreken, en alle vlees zal Zijn heiligen Naam loven in der eeuwigheid en altoos. Psalmen 146