Psalmen

1.  Een psalm van David. Gezegend zij de HEERE, mijn Rotssteen, Die mijn handen onderwijst ten strijde, mijn vingeren ten oorlog:
2.  Mijn Goedertierenheid en mijn Burg, mijn Hoog Vertrek en mijn Bevrijder voor mij, mijn Schild, en op Wien ik mij betrouwe: Die mijn volk aan mijonderwerpt!
3.  O HEERE! wat is de mens, dat Gij hem kent, het kind des mensen, dat Gij het acht?
4.  De mens is der ijdelheid gelijk: zijn dagen zijn als een voorbijgaande schaduw.
5.  Neig Uw hemelen, HEERE! en daal neder: raak de bergen aan, dat zij roken.
6.  Bliksem bliksem, en verstrooi hen: zend Uw pijlen uit, en verdoe hen.
7.  Steek Uw handen van de hoogte uit: ontzet mij, en ruk mij uit de grote wateren, uit de hand der vreemden:
8.  Welker mond leugen spreekt, en hun rechterhand is een rechterhand der valsheid.
9.  O God! ik zal U een nieuw lied zingen: met de luit en het tiensnarig instrument zal ik U psalmzingen.
10.  Gij, die den koningen overwinning geeft, Die Zijn knecht David ontzet van het boze zwaard:
11.  Ontzet mij en red mij van de hand der vreemden, welker mond leugen spreekt, en hun rechterhand is een rechterhand der valsheid:
12.  Opdat onze zonen zijn als planten, welke groot geworden zijn in hun jeugd: onze dochter als hoekstenen, uitgehouwen naar de gelijkenis van een paleis.
13.  Dat onze winkelen vol zijnde, den enen voorraad na den anderen uitgeven: dat onze kudden bij duizenden werpen, ja, bij tienduizenden op onze hoevenvermenigvuldigen.
14.  Dat onze ossen wel geladen zijn: dat geen inbreuk, noch uitval, noch gekrijs zij op onze straten.
15.  Welgelukzalig is het volk, dien het alzo gaat: welgelukzalig is het volk, wiens God de HEERE is. Psalmen 145