Psalmen

1.  Een psalm van David. Ik zal U loven met mijn gehele hart: in de tegenwoordigheid der goden zal ik U psalmzingen.
2.  Ik zal mij nederbuigen naar het paleis Uwer heiligheid, en ik zal Uw Naam loven, om Uw goedertierenheid en om Uw waarheid: want Gij hebt vanwege Uwgansen Naam Uw woord groot gemaakt.
3.  Ten dage, als ik riep, zo hebt Gij mij verhoord: Gij hebt mij versterkt met kracht in mijn ziel.
4.  Alle koningen der aarde zullen U, o HEERE! loven, wanneer zij gehoord zullen hebben de redenen Uws monds.
5.  En zij zullen zingen van de wegen des HEEREN, want de heerlijkheid des HEEREN is groot.
6.  Want de HEERE is hoog, nochtans ziet Hij de nederige aan, en den verhevene kent Hij van verre.
7.  Als ik wandel in het midden der benauwdheid, maakt Gij mij levend: Uw hand strekt Gij uit tegen den toorn mijner vijanden, en Uw rechterhand behoudt mij.
8.  De HEERE zal het voor mij voleinden: Uw goedertierenheid, HEERE! is in der eeuwigheid: en laat niet varen de werken Uwer handen.