Psalmen

1.  Een psalm van David, voor den opperzangmeester, op de Scheminith.
2.  Behoud, o HEERE: want de goedertierene ontbreekt, want de getrouwen zijn weinig geworden onder de mensenkinderen.
3.  Zij spreken valsheid, een ieder met zijn naaste, met vleiende lippen: zij spreken met een dubbel hart.
4.  De HEERE snijde af alle vleiende lippen, de grootsprekende tong.
5.  Die daar zeggen: Wij zullen de overhand hebben met onze tong: onze lippen zijn onze! Wie is heer over ons?
6.  Om de verwoesting der ellendigen, om het kermen der nooddruftigen, zal Ik nu opstaan, zegt de HEERE: Ik zal in behoudenis zetten, dien hij aanblaast.
7.  De redenen des HEEREN zijn reine redenen, zilver, gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal.
8.  Gij, HEERE, zult hen bewaren: Gij zult hen behoeden voor dit geslacht, tot in eeuwigheid.
9.  De goddelozen draven rondom, wanneer de snoodsten van des mensenkinderen verhoogd worden.