Psalmen

1.  Een psalm van David. Ik zal van goedertierenheid en recht zingen: U zal ik psalmzingen, o HEERE!
2.  Ik zal verstandelijk handelen in den oprechten weg: wanneer zult Gij tot mij komen? Ik zal in het midden mijns huizes wandelen, in oprechtigheid mijns harten.
3.  Ik zal geen Belials-stuk voor mijn ogen stellen: ik haat het doen der afvalligen, het zal mij niet aankleven.
4.  Het verkeerde hart zal van mij wijken: den boze zal ik niet kennen.
5.  Die zijn naaste in het heimelijke achterklapt: dien zal ik verdelgen: die hoog van ogen is, en trots van hart, die zal ik niet vermogen.
6.  Mijn ogen zullen zijn op de getrouwen in het land, dat zij bij mij zitten: die in den oprechten weg wandelt, die zal mij dienen.
7.  Wie bedrog pleegt, zal binnen mijn huis niet blijven: die leugenen spreekt, zal voor mijn ogen niet bevestigd worden.
8.  Allen morgen zal ik alle goddelozen des lands verdelgen, om uit de stad des HEEREN alle werkers der ongerechtigheid uit te roeien. Psalmen 102