1 Kronieken

1.  Het geschiedde nu ten tijde van de wederkomst des jaars, ten tijde als de koningen uittrokken, zo voerde Joab de heirkracht, en hij verdierf het land der kinderenAmmons: en hij kwam, en belegerde Rabba: maar David bleef te Jeruzalem. En Joab sloeg Rabba, en verwoestte ze.
2.  En David nam de kroon huns konings van zijn hoofd, en hij bevond haar in gewicht een talent gouds, en daar was edelgesteente aan: en zij werd op Davids hoofdgezet, en hij voerde zeer veel roofs uit de stad.
3.  Hij voerde ook al het volk uit, dat daarin was, en hij zaagde ze met de zaag, en met ijzeren dorswagens, en met bijlen: en alzo deed David aan al de steden derkinderen Ammons. Toen keerde David wederom met al het volk naar Jeruzalem.
4.  En het geschiedde daarna, als de krijg met de Filistijnen te Gezer opstond, toen sloeg Sibchai, de Husathiet, Sippai, die van de kinderen van Rafa was: en zij werdenten ondergebracht.
5.  Daarna was er nog een krijg tegen de Filistijnen, en Elhanan, de zoon van Jair, versloeg Lachmi, den broeder van Goliath, den Gethiet, wiens spieshout was als eenweversboom.
6.  Daarna was er nog een krijg te Gath: en daar was een zeer lang man, en zijn vingeren waren zes en zes, vier en twintig, en hij was ook van Rafa geboren:
7.  En hij hoonde Israel, maar Jonathan, de zoon van Simea, den broeder van David, versloeg hem.
8.  Dezen waren van Rafa geboren te Gath: en zij vielen door de hand van David, en door de hand zijner knechten.